maanantai 28. lokakuuta 2013

Tavaraongelma? Simppeleitä säilytysratkaisuja kotiin.

Onko romu ongelma?
Vai oletko mielestäsi aarteiden keräilijä?

Minä R-A-K-A-S-T-A-N järjestystä ja siisteyttä hamaan tylsyyteen saakka, mutta olen sattunut valitsemaan miehenpuolen, joka taas rakastaa dyykata, etsiä ja keräillä kaikenlaista aarteita. (ROMUA)

Ihan totta, joukossa on myös muutama timanttilöytö, mutta tavaranpaljous asunnossamme saa minut aika ajoin hulluuden partaalle.

Kun näin käy, kaadan itselleni suuren kupin kahvia ja alan etsiä netistä tapoja, joilla saada järjestykseen noita ihania löytöjä, joita nurkkiimme jää pyörimaan. Yleensä tavarat eksiytyvät kuitenkin mieheni tavarataivaaseen, jota hän työhuoneekseen kutsuu.

Keräsin näin iltapuhteeksi muutamia helppoja... ja mikä tärkeintä, kauniita vinkkejä kodin sisustukseen.


Arkkuja, matkalaukkuja.... 

Näitä ihanaisia löytää melkeinpä jokaiselta kirpputorilta ja niistä saa rakenneltua itselleen yöpöydän, kauniin kirjasäilytyksen tai ihan vaan säilytystornin! 


Hrrrrrrr nuo karmivat johdot. 
On olemassa erilaisia laatikoita, jonne piuhoja voi piilottaa, mutta minä ainakin vedän aina väärän johdon seinästä. Merkkaaminen ei voisi olla helpompaa ja maksaa vaivan, kun haluat tietää minkä johdon vetäistä irti!

Pienellä vaivalla vanhasta kirjahyllystä voi tehdä piilohyllykön vaikkapa jääkaapin viereen. Hylly tarvitsee vain  kahvan, rullat alleen sekä puiset rimat, jotta purkit ja purnukat pysyvät paikoillaan. Hyllyn takalevyn voi jättää paikoilleen, kuten kuvassa tai tehdä hyllystä avonaisen levyn irroittamalla.


Oi ihana autuus, kun kaikki tavarat saisikin sysättyä piiloon ja vieläpä niin, että ne olisivat järkevästi järjestyksessä. Ovissa on paljon tilaa ripustaa pikkutavaraa, jotka muuten olisivat sikin sokin pöydillä ja laatikoissa.Tuoleja tarvitaan aina! Kekkereiden ja illanistujaisien jälkeen tuolit joutavat kuitenkin yleensä varastoon. Säästyt varastoreissulta, kun ripustat tuolit seinälle esimerkiksi vaaterekeiksi.


Vanhat autonrenkaat voi tietysti kierrättää näinkin...


En tiedä teistä, mutta meidän keittiö näyttää joka päivä samalta; kaaokselta. Vaikka kaappeja olisi kuinka, tavarat ovat silti aina tasoilla ja pöydillä. 

Toisin sanoen MINUN tielläni! 

Aaaargh kuinka raivostuttavaa, kun haluaisit tehdä niinkin yksinkertaisen toiminnon kuin leivän voitelu, mutta pöytä pursuilee kaikenmaailman kippoa ja höylää. 
Voisinpa ripustaa kaiken seinille!

Reikälevy. Siinäpä ratkaisu ongelmaan.


Lipaston laatikoita voi käyttää monin tavoin, mutta laittamalla laatikkoon rullat alle, saat kaivattua säilytystilaa sängyn alle.


Ja asiaa makuuhuoneesta...

Poika on jo niin kasvanut, ettei enää mahdu hoitopöydälle, joten kävin ostamassa Kalevan PLT kirpparilta vanhan liinavaatekaapin. Mietiskelen tässä, että mitä kaapille tekisin. Taitaa olla tapetoinnin aika.

Kuvat; Pinterest

Haaveilen vieläkin tästä Ferm Livingin tapetista, mutta rakkaalla paperilla on niin kova hinta, että täytyy etsiä huomenna Seinäruususta korvaavaa aletapettia kaapin päällystykseen.

See you ensikertaan!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti