keskiviikko 6. marraskuuta 2013

Virkkurin kädenjäljissä



Tiedättekö, en ole KOSKAAN ostanut itselleni kirjaa. Eilen tein tähän vääryyteen korjauksen. Kiertelin ajankulukseni Suomalaisen kirjakaupan rivejä ja kun näin Molla Millsin kirjoittaman Virkkuri- kirjan, tiesin, että minun oli se saatava omaksi.


Sivut sisältävät paljon erilaisia ohjeita kotiin, säilytykseen ja itsensä koristamiseen. Kirjan kuvat ovat kauniita ja selkeitä ja ohjeet ymmärtää tyhmempikin. Kuulun itse siihen kategoriaan, joka ei osaa seurata minkäänlaisia ohjeita, vaan kaikki menee aina vähän mönkään. Mutta nyt olen aloittanut virkata koria, joka jopa näyttää korilta!



Jotta virkkurointi pääsi alkamaan, kävin ostoksilla Triteks- liikkeessä Tesomalla. Kiertelin ensin turhaan keskustan käsityöliikkeitä, joissa pyydettiin matonkuteesta 12-14 euroa kilolta. 
Hulluja hintoja!

Triteksillä kude maksaa 3-6 euroa kilolta, riippuen ostaako kuteen jo valmiina kerässä vai kasana, joka täytyy sitten itse selvittää. Itse olin säästötuulella (milloinpa en) ja otin iltapuhteeksi selvitellä vyyhtejä. Triteksin myyjä näytti minulle, kuinka homma kannattaa tehdä, joten vyyhti keriytyi nopeasti  neuvoja noudattamalla. Vyyhdissä meni vierekkäin kaksi kudetta, joita yhdessä vetämällä sai kuteen helposti rullalle ilman solmuja.


Samalla löysin Triteksiltä aivan ihania lasten trikoita, joista voinkin ommella söpöjä pipoja. Ehkä teen niitä joululahjoiksi sukulaislapsille, joita tänä vuonna taisi syntyä 9 kappaletta!
Aikamoista lisääntymistä siis vuonna 2013!


Tämä pipojen massatuotanto siis joskus lähitulevaisuudessa, mutta nyt
Pikku-Tatun lelut olohuoneen lattialla kaipailevat jo omaa paikkaansa, joten tartun koukkuun ja jatkan virkkailemista!



2 kommenttia:

  1. Nyt otat itsellesi oikein tavan aina silloin tällöin ostaa kirjan.
    Tsemppiä virkkailuihin!

    -Miessisustaja

    VastaaPoista
  2. Ihailin itse kyseistä kirjaa eilen kirjapuodissa, pitää kirjoittaa joulupukille jos hän toisi :) Näytti olevan pullollaan mitä ihanempia ohjeita.

    VastaaPoista