tiistai 22. lokakuuta 2013

Rrrrakastan raitaa. Diy lastenvaunut.

Lastenvaunujen entisöinti projekti on vihdoinkin valmis ja voin nyt kärrätä poikaamme Tampereen makeimmissa vaunuissa!


Noin kuukausi sitten aloitimme ystäväni K:n kanssa projektin, joka söi kärsivällisyyttä ja aikaa, mutta lopputulos oli todellakin kaiken arvoinen. 
Myönnän, että olin sivuroolissa, koska K teki suurimman ompelutyön. Minä lähinnä odottelin valmista, mutta hyvä näin, koska en varmaan olisi yksin projektissa onnistunut.

Mutta kuinka sen teimme?
 Projekti lastenvaunujen entisöinti eteni kutakuinkin näin...
Löysin vanhat, kuluneet ja järkyttävän kankaan omaavat 90-luvun vaunut vanhempieni luota. Harmahtavan lila kuosi oli jo homeessa, joten näin parhaaksi repiä kangas ja tehdä kaavat ilman vanhaa kangasta.

Tilasin musta-valko raidallisen markiisikankaan ja vihreän sisuskankaan kankaita.com:ista, mutta viikon toimitusajan sijaan jouduimme odottelemaan kankaita 3 viikkoa ennekuin pääsimme työhön.

Meillä kummallakaan ei ollut aikaisempaa kokemusta verhoilusta, joten luotin täysin K:n ammattitaitoon ompelijana ja hän sai keksiä keinot kuinka vaunut tulisi ommella.
Kaavojen teon jälkeen K aloitti vaunujen ompelun kuomusta. Kuomun "luut" tulivat piiloon kanttinauhan alle, koska koneella ompelu ei onnistunutkuomun muodon takia. 
Viimeistelyn tein käsin piilo-ompeleella.Koppa oli helppo ommella, mutta työtä aiheuttivat reunan työstö, jossa täytyi ottaa huomioon kuomun kiinnitysreiät ja kankaan irrotusmenetelmä. Päätimme tehdä kankaasta irroitettavan pesua varten, joten päädyimme laittamaan reunoihin sekä neppareita että tarranauhaa.Haluaisin vielä Tatu-Pekan nimen vaunuihin. Mietin, josko kirjoittaisin nimen kangastussilla.

Saa nähdä milloin ehdin.

Mieheni suunnittelee vaunuihin valoa, koska täytyyhän talven hämärässä nähdäkin jotain!

Mutta nyt iloitsen vaunuistani ja lopetan hieman suureellisesti sanoin;

kiitos K <3, kiitos maailma ja hyvää yötä!

1 kommentti: